logo-uri

Roadele Toamnei la Vața 2022

,,Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești” a fost marcată în Țara Zarandului în data de 09.10.2022 prin organizarea Târgului – Roadele Toamnei la Vața. Alături de partenerii, Primăria Vața de Jos și Direcția pentru Agricultură Județeană Hunedoara, Grupul de Acțiune Locală Țara Zarandului a luat parte la campania de promovare a produselor agroalimentare românești și de creștere a accesului românilor la alimentele de calitate obținute pe plan local. Un alt moment de referință în cadrul târgului l-a reprezentat prezența lui Mircea Dinescu care prin emisiunea sa promovează târgurile locale și produsele producătorilor, creând un sentiment de mândrie faptul că târgul organizat în Țara Zarandului a făcut parte din traseul maestrului.
Participanții la târg au avut ocazia de a avea parte de o experiență de calitate având în vedere gama variată de produse locale expuse. Totodată un alt aspect care a venit beneficiul celor prezenți l-a reprezentat participarea instituțiilor în domeniul accesării finanțărilor, fiind un real ajutor în vederea dezvoltării sau inițierii unei activități în domeniul agricol.
Având în vedere caracterul evenimentului, GAL Țara Zarandului a avut ocazia să promoveze măsurile deschise în această perioadă respectiv, Măsura 2.2/2B – Ferme mici si mijlocii, Măsura 1.1/1B – Cooperarea în scopul creării de forme asociative, rețele și clustere, grupuri operaționale pentru diversificarea activităților rurale și Masura 6.3/6B – Dezvoltarea satelor și să dezvolte cu cei interesați condițiile de finanțare prin GAL. Totodată având în vedere faptul că sunt demarate procedurile pentru lansarea PNS 2021 -2027 și implicit configurarea noului SDL al Țării Zarandului au fost purtate discuții pe marginea nevoilor de dezvoltare atât din punct de vedere general cât și individual a teritoriului, pentru a iniția procesul de trasare a intervențiilor prin noua strategie.
În final putem spune că ne bucură succesul târgului, și nu în ultimul rând am apreciat și stimat efortul producătorilor locali, care vor avea tot timpul susținerea GAL!

error: