logo-uri

Expo – Târg 2016

expotarg_poza3

Ediţia cu numărul III al Expo – Târgului din Vaţa de Jos, a fost evenimentul mult aşteptat al  lunii Mai în Ţara Zarandului. Organizatorii  evenimentului au fost : Primăria şi Consiliul Local al Comunei Vaţa de Jos, în parteneriat cu Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Hunedoara – Deva  AJCPA şi Asociaţia Intercomunitară ”Ţara Zarandului” LEADER GAL. Evenimentul a început la ora 10 urmând ca la 10:30 să fie prezentaţi expozanţii şi să fie vizitate standurile, în cadrul cărora au putut fi admirate : animale (cabaline, bovine, ovine) şi păsări.. Jurizarea a fost făcută pe secţiuni urmând ca în cadrul festivităţii de premiere câştigătorii să fie răsplătiţi. Tot în cadrul festivităţii de premiere s-au acordat diplome tuturor participanţilor. Evenimentul a continuat cu vizitarea standurilor unde erau expuse utilaje agricole, produse tradiţionale şi obiecte lucrate de meşterii populari

Standul organizat de ,,G.A.L. Ţara Zarandului’’ s-a bucurat de o imensă popularitate venită din rândul participanţilor la Expo – Târg, în primul rând deoarece în cadrul standului a fost promovat patrimoniul cultural al Ţării Zarandului, fiind împărţite pliante în care au fost evidenţiate prin imagini şi text obiectivele culturale, istorice, arheologice și turistice, cultura şi tradiţiile din Ţara Zarandului. În al doilea rând marea majoritate a celor veniţi la stand au manifestat interes în direcţia proiectelor ce se vor putea accesa în viitor prin G.A.L., aceştia fiind informaţi şi primind explicaţii referitor  la obiectivele din Strategia Locală 2014 – 2020.

În final putem afirma că de la an la an, numărul participanţilor creşte, Expo – Târgul devenind o tradiţie în Ţara Zarandului!

error: